Wko

Hvordan å motivere dine ansatte

Motivere dine ansatte trenger ikke å være en utfordring lenger. Det er enkelt. Hvis du ønsker å motivere dine ansatte, må du gjøre dem føler seg glade for å komme på jobb hver dag, og å tilbringe tid med deg og hverandre. Så hvordan gjør du det? Bare følg disse enkle trinnene.

Trinn

Hvordan å motivere dine ansatte. Skaper en hyggelig atmosfære.
Hvordan å motivere dine ansatte. Skaper en hyggelig atmosfære.

Skape en hyggelig arbeidsmiljø

 1. 1
  Skaper en hyggelig atmosfære. Dine ansatte bruke en stor del av livet som arbeider på kontoret sitt, så du bør prøve å gjøre kontoret ser så vennlig og tiltalende som mulig. Hvis du oppretter en vennlig og behagelig atmosfære for de ansatte, så vil de være mer ivrig etter å gå på jobb hver dag. Her er hvordan du gjør det:
  • Skape et rom som ikke er for trangt. Gjør de ansatte føler at de har plass til å gå rundt og puste, eller som de er proppfull i som sardiner? Jo mer fri de føler for å bevege seg rundt, jo lykkeligere de vil føle.
  • Sørge for at temperaturen på kontoret er ikke satt til å være for varmt eller for kaldt. Dine ansatte vil ikke være motivert hvis de er frysing eller så varmt at de ikke kan fokusere.
  • Skaper en hyggelig atmosfære gjennom belysning. Selv om du kanskje ikke være i stand til å hjelpe det hvis kontoret har sterke lysrør, kan du gjøre en stor forskjell ved å sette opp noen lavere wattstyrke pærer som er lettere på øyet.
  • Sørg for at dine ansatte har mye naturlig lys og plassere dem ved siden av windows når du kan. De vil være mindre sannsynlig å føle kvalt hvis de er i nærheten av lys og frisk luft.
  • Hvis miljøet er mer casual, kan du sette opp mer avslappende møbler rundt på kontoret og fortelle de ansatte at de kunne jobbe der fra tid til annen også, hvis de ikke trenger å være forankret til sitt skrivebord.
 2. 2
  Dra nytte av din veggplass. Dine ansatte vil bruke mye tid stirrer på veggene, så dette er et flott sted å fange deres oppmerksomhet og motivere dem til å gjøre bedre arbeid. Her er noen ting du kan sette på veggene:
  • Sette opp en oppslagstavle der folk kan legge ut bilder, bursdagskort, og enhver relevant personlig informasjon som de ønsker å dele med sine kolleger. Dette vil gjøre folk føler seg mer avslappet og komfortabel, og de kan også smile når de kikke på brettet.
  • Anerkjenne fremragende ansatte. Selv om du ikke trenger å legge ut "månedens medarbeider" på veggen din, kan du legge inn en liten melding eller skrive en persons prestasjoner på en tavle for hele kontoret for å se.
  • Hvis din bedrift er going strong, sette opp noen plakater som viser selskapets fremgang å motivere de ansatte til å gjøre godt arbeid.
  • Du kan sette opp noen motiverende slagord, men ikke overdriv. Du ønsker ikke dine ansatte rulle sine øyne på dine altfor entusiastiske tegn.
  • Henge noen bilder som er lett på øynene. Ikke legg opp høyt og glorete plakater, i stedet ta seg tid til å sette opp noen bilder eller malerier som forlater et godt inntrykk.
 3. 3
  Bruke mat som incitament. Ikke undervurder kraften av å ha litt mat rundt på kontoret. Folk vil være mye mer glade for å komme på jobb hvis de vet at det vil være noen mat venter på dem. Her er noen matvarer triks som vil motivere dine ansatte:
  • Hold et kjøkken fylt med te og kaffe slik at de ansatte bruker mer tid hengende rundt på kontoret i stedet for å trå ut for kaffe.
  • Bring i bagels og donuts til frokost en dag i uken eller måneden. Dette vil få dine ansatte til å komme til kontoret tidligere og å tilbringe mer tid der.
  • Bestill pizza til lunsj en gang i blant. Du kan også innføre en "pizza dag" en gang i måneden.
  • Har snacks rundt på kontoret. Lage popcorn, få inn chips og guacamole, eller bake brownies.
  • Erklære en spleisefest dag. Dette er en billig måte å gi alle noe godt å spise, og å ha folk snakker.
  • Bring i en kake eller cupcakes på en ansatt bursdag.
  • Skape en festlig miljø gjennom mat. Bring i påskeegg rundt påske, matzoh under påske, og godteri stokker i julen å gjøre alle føle seg hjemme.
  • Bare husk å ha sunne alternativer i tillegg. Noen mennesker opp i vekt når de begynner å jobbe på et kontor med en rekke alternativer for mat.
 4. 4
  Institute casual kjole dager. Casual kjole dager vil gjøre folk mer glade for å gå på jobb, og vil gjøre dem føler seg mer komfortabel i arbeidsmiljøet. Du kan innføre en uformell fredag, eller tilfeldig velge å legge til ekstra tilfeldige dager i kalenderen.
  • Du kan også lage din casual kjole dager tema. Hvis Super Bowl eller mars Madness kommer opp, kan alle bære fargene på sine favorittlag.
  • Casual antrekk kan også brukes til å markere kommende ferien når tiden er riktig. I løpet av julen, folk kan bære dumme reinhorn, eller folk kan bære oransje og svart rundt Halloween.

Anerkjenne og belønne dine ansatte

 1. 1
  Gjenkjenne dine ansatte på individuell basis. Hvis de har gjort noe virkelig enestående, så bør du ta deg tid til å la dem vite. I stedet for å fortelle folk at alle gjør stor, ta deg tid til å trekke en bestemt person inn på kontoret ditt, eller å skrive en e-post eller et notat sammen med vedkommendes sjekk, å la ham vite at hans arbeid er virkelig enestående.
  • Du kan også gjenkjenne den ansatte ved å legge ut noe om den ansattes arbeid på forsiden oppslagstavle, eller sende langs en epost fremheve personens prestasjoner.
  • Hvis personen gjorde noe virkelig eksepsjonell, liker signere en ny og prestisjetunge klient, kan du stå opp og komme med en kunngjøring for å prise den personen. Ikke vær redd for å følge dine ord opp med en runde applaus, så lenge det føles naturlig.
  • Erkjennelsen av de ansattes individuelle innsats er viktig, men du bør sørge for at ingen føler seg utenfor hvis du alltid gjenkjenne de samme få ansatte.
 2. 2
  Gjenkjenne dine ansatte som en gruppe. Du bør ta deg tid til å la teamet vet at de gjør solid arbeid som en enhet, og vise at du setter pris på deres innsats til alle tider. Tar bare noen få minutter ut av dagen til å prise de ansatte for godt teamarbeid kan motivere dem til å jobbe mye hardere. Her er hvordan du gjør det:
  • Holde et møte for å diskutere selskapet som helhet, og for å vise hvordan de ansattes innsats bidrar til oppdraget av selskapet. Dine ansatte ønsker ikke å føle seg som tannhjul i et hjul, men som de bidrar til noe verdifullt, så ta deg tid til å føle seg spesiell. Hvis du har fakta og tall å vise mye laget ditt bidrar til selskapet, enda bedre.
  • Send ukentlige e-poster, oppdateringer, eller nyhetsbrev som forteller de ansatte at deres hardt arbeid lønner seg. Anerkjenne innsatsen til teamet ditt, bruk positive adjektiver for å markere sitt gode arbeid.
  • Hvis du føler at det er rom for forbedring, det er greit, også. Bare vær ærlig med dine ansatte om arbeidet som fortsatt må gjøres. Gjør et mentalt notat å lovprise dine ansatte mer enn du gir dem negative tilbakemeldinger. Dette vil gjøre dem føler seg mer positivt om det harde arbeidet som de gjør.
 3. 3
  Belønne dine ansatte for hardt arbeid. Sette opp et system med belønning er en utmerket måte å motivere dine ansatte. Enten du setter opp en konkurranse for å se hvem som kan oppnå noe den raskeste på en bestemt dag, eller hvis du har en konkurranse for å se hvem som kan generere mest inntekter ved utgangen av måneden, noen konkurranse som har en belønning, selv om det er dumt, vil holde medarbeiderne motiverte til å produsere solid arbeid. Her er noen gode belønninger for å tilby dine ansatte for en jobb godt gjort:
  • Belønne dem med små gaver. Gi dem to billetter til en film, et gavekort til en butikk, eller til og med svært ettertraktede billetter til en sportssending. Sørg for å sjekke inn med dine ansatte om hva de mener gjør en god belønning på forhånd. Dine ansatte vil ikke være så motivert hvis de ikke er begeistret for premien.
  • Belønne dine ansatte med avspasering. Du vil bli overrasket over å se hvor raskt de ansatte begynne å jobbe når du tilbyr å la dem forlate 15 eller 30 minutter for tidlig, eller hvis du gir dem muligheten til å komme på jobb en time for sent neste dag.
  • Belønne dine ansatte med en telecommute. Den ansatte som gjør mest arbeid kan få lov til å jobbe hjemmefra for en dag. Bare sørg for at dette gjør ikke det ser ut som alle ønsker å alltid være hjemme - husk, de ansatte ment å bli begeistret over kommer til å fungere.
  • Belønne dine ansatte ved å gjøre sitt arbeid for dem. Folk elsker å se sin sjef gjøre jobben sin, enten det er for å holde selskapet badet rense eller gjøre noen samtaler til kunder.
  • Belønne dem med casual kjole. Ansatte elsker dressing tilfeldig, og at arbeidstaker kan tjene det privilegium å kle casual for en gitt dag.
  • Belønne dine ansatte med lunsj. Den ansatte som vinner arbeidet konkurransen kan tjene en gratis lunsj fra deg - en mulighet til å bli kjent med deg bedre.

Utvikle gode relasjoner på arbeidsplassen

 1. 1
  Bli kjent med de ansatte. Du kan føle at du er for opptatt til å ta seg tid til å bli kjent med de ansatte - vel, tro om igjen. Hvis du utvikler et sterkere forhold til dine ansatte, vil du ikke bare få en bedre forståelse av hva som gjør dem tick, men de vil også like deg mer og vil være mer motivert til å jobbe for deg som resultat. Her er hvordan du gjør det:
  • Initiere en "kaffe Friday" hvor du tilbringer tjue eller tretti minutter chatter med en ansatt over en kopp kaffe på kontoret. Du trenger ikke å snakke om arbeidet i det hele tatt. Du kan bare bli kjent med hverandre bedre ved å snakke om dine interesser, hobbyer og familier. Ikke vær redd for å be om tilbakemelding i løpet av disse møtene. De ansatte kan hjelpe deg å vite hva som virkelig motiverer dem.
  • Lære noe om de ansattes familier. Husk at dine ansatte er ekte mennesker med ekte familier og ekte kamper. Hvis du vet navnene på sine ektemenn, barn, eller til og med kjæledyr, vil du ha mer å snakke om, og du vil se mer omsorgsfull når du spør om deres familier.
  • Lære noe om de ansattes interesser. Hvis du finner ut at en av dine ansatte ser en av dine favoritt tv-programmer, kan du bruke den som en conversational punkt.
  • Husk at det er en forskjell mellom å bygge et sterkt forhold til dine ansatte og bygge et intimt vennskap med dine ansatte. Dine samtaler og kontakt bør være vennlig og åpen, men ikke for personlig.
 2. 2
  Lag sosiale arrangementer. Å ha noen sosiale arrangementer på kalenderen vil hjelpe folk på kontoret bli kjent med hverandre. Folk vil være mye mer glade for å komme på jobb og å gjøre arbeidet sitt hvis de er vennlige, eller til og med venner, med sine kollegaer. Her er hva du skal gjøre:
  • Har folk går ut for å spise lunsj sammen en gang i måneden. Dette vil bidra til at folk føler seg mindre isolert i lunsjen og kan hjelpe dem å bli kjent med hverandre.
  • Skape et team bowling eller softball league. Dette vil ikke bare være en fin måte for de ansatte å bånd, men folk vil føle seg mer av en følelse av lagånd etter å ha jobbet sammen som en del av en annen type lag. Bonuspoeng hvis du kan spille mot andre selskaper eller filialer i avdelingen.
  • Har en happy hour for de ansatte å slappe av og le etter jobb. Dette kan være organisert av en av de ansatte, men ikke vær redd for å bli med hvis stemningen er riktig.
  • Skape et team frivillig liga. Du og dine ansatte vil ikke bare være å gjøre en god gjerning, men de vil bli bedre kjent med hverandre.
 3. 3
  Bruk temadager til din fordel. Temadager er en fin måte for folk å bli kjent med hverandre og være mer begeistret kommer til å fungere. Under temadager, folk er mer avslappet, og har en enklere tid på å bli kjent med hverandre under arbeidet. Her er noen ting du kan gjøre for å utvikle sterkere relasjoner på arbeidsplassen gjennom morsomme temaer:
  • Ha en food temadag. Alle vil være ansvarlig for matlaging eller bringe inn en mat fra en viss type mat, for eksempel meksikanske. Hvis du har en mangfoldig kontoret, kan du ha alle ta i et måltid fra hans eller hennes kultur eller bakgrunn.
  • Dress opp for helligdager. Selv om du ikke vil at dine ansatte smøre Halloween makeup over sine tastaturer, kan du la folk kle seg for Halloween og selv har en drakt contest.
  • Ha en sportsbil tema dag. Alle kan kle seg ut som sin favoritt sport helten.
  • Ha en Hawaiian tema dag. Plukk en sommerdag for alle å kle seg som de er på ferie, og folk vil føle deg mer avslappet.

Tips

 • Vis genuin interesse for dine ansatte. Engasjere dem til å snakke om seg selv samtidig viser interesse for hva de har å si. Ansatte elsker arbeidsgivere som bryr seg om dem personlig, i stedet for bare den jobben de gjør.
 • Tenk om ledere som har motivert deg. Hva med dem inspirerer deg? Hvilke egenskaper og idealer som innehas av disse lederne er de som gel med deg og motivere deg? Bruk denne kunnskapen til å bygge dine egne motiverende ferdigheter.
 • Vær vennlig og imøtekommende. Hils alle ansatte med et smil og et "god morgen", "god dag", osv. for å formidle at du er veldig glad for å se ham.
 • Ikke reprimande en ansatt offentlig. Planlegge et møte på kontoret for å diskutere problemet.
 • Team-building øvelser er en flott måte å forbedre ferdighetene til de ansatte og til å utvikle sterkere relasjoner.
 • Ikke vær redd for å be om tilbakemelding. Du kan få god innsikt i hvordan å motivere dine ansatte hvis du vet hvordan de føler om sitt arbeid og arbeidsplassen.
 • Være overdådig med ros din, og gjerrig med kritikk din. Husk at mer skade er gjort av kritikk enn ved over-rosende ansatte.
 • Være støttende for de ansattes ikke-arbeidsliv. Gjenkjenne de utfordringene de står overfor, og utvide ekte bekymring for dem når de er i en tid med problemer.
 • Å ha en tombola er en morsom måte å motivere de ansatte, selv om prisen er dumt.
 • Opplæring og omskolering er en flott måte å bygge motivasjon. Bare gjør det høres ut som en morsom og utfordrende aktivitet, i stedet for bare noen travle arbeidet som alle gruer.