Wko

Hvordan beregne consulting rente

Hvis du er en uavhengig kontraktør eller har en virksomhet som klienter ansette deg og dine ansatte som underleverandører, må du beregne din "konsulenthonorarer." Disse avgiftene kan beregnes på mange forskjellige måter, for eksempel ved time eller av jobben, men sørg for at du kan rettferdiggjøre gebyrer og at du har en solid måte å fastslå dem.

Trinn

Hvordan beregne consulting rente. Gjøre noen markedsundersøkelser for å se hva andre tar for tilsvarende tjenester.
Hvordan beregne consulting rente. Gjøre noen markedsundersøkelser for å se hva andre tar for tilsvarende tjenester.
 1. 1
  Gjøre noen markedsundersøkelser for å se hva andre tar for tilsvarende tjenester. Dine kunder vil ha handlet ulike tjenester, slik at de vil generelt ha en god ide om hva som er rimelig.
 2. 2
  Tenk på din siste lønn. Hvis du har jobbet for et konsulentfirma gjør tilsvarende arbeid profesjonelt, kan du ta din tidligere lønn i betraktning. Antagelig trenger du ikke ønsker å gjøre mindre ved å arbeide på egen hånd enn å jobbe for din tidligere arbeidsgiver.
  • Dele din årslønn (pluss ytelser til ansatte som helseforsikring) med antall uker i året (52) og deretter utførte timeverk per uke (40). Dette er et godt utgangspunkt timepris for deg å starte fra - det minimum som du bør lade per time, i de fleste tilfeller.
 3. 3
  Bestem deg for hvor du ønsker å skille tjenesten fra konkurrentene. Det kan være lurt å tilby den billigste timepris, i så fall bør du sette din avgifter under alle andres. Du kan være i stand til å differensiere etter plassering, hvis du er den eneste konsulent som tilbyr din type tjeneste i området. Eller du kan tro at du gir en høyere kvalitet på tjenesten ved å operere selvstendig, stiller omfattende erfaring / tidligere suksesser, etc., og da kan du komme unna med å lade mer. Uansett salgsargument til en potensiell klient er å bestemme hvor mye skal du vil at avgifter for å avvike fra gjennomsnittet i markedet.
 4. 4
  Inkluderer avsetning til dekning av administrative kostnader når de bestemmer timesatsen din. Sørg for at gitt timepris du lade og forventet antall kunder, kan du dekke alle typiske utgifter forbundet med å drive business.
  • Eksempler er: profesjonell medlemskontingent, forsikring, opplæring av ansatte, lønn, kontor overhead, lokale, statlige og nasjonale skatter, etc.
 5. 5
  Når du har din base timelønn, bestemme om du ønsker å tilby noe ekstra verdiøkende tjenester. For eksempel, hvis du er en bedrift konsulent, kan du være i stand til å tilby kundene muligheten til webdesign. Hvis du er en PR-konsulent, kan du tilby å designe trykk kits for kundene dine. Tenk på ting som dine klienter er også sannsynlig at du trenger hvis de kommer til deg for konsulenttjenester. Du kan forenkle livet og spare dem penger ved å hjelpe dem ta seg av flere saker fra én tjeneste selskap.
  • Du må kanskje samarbeide med en annen organisasjon eller ansette flere spesialister for å tilby verdiøkende tjenester hvis du ikke har ferdigheter på egen hånd.
 6. 6
  Publisere priser på nettet og i en offisiell brosjyre slik at kundene er klar over dine priser og tjenester. Eventuelle endringer i din base rate eller kostnaden av tilleggstjenester bør kunngjøres tydelig. På den måten kan kundene stole på at du lader alle det samme beløpet.
 7. 7
  Når du møter med kunder, fortelle dem din hourly base rate og kostnaden av ytterligere verdiøkende tjenester. La dem vite at selv om du ikke kan forutsi den nøyaktige kostnaden for ethvert prosjekt, kan du anslå hvor lang tid prosjektet vil ta deg og gi dem den anslått kostnad. Jo flere detaljer klienten kan gi forhånd, jo bedre estimat vil være.

Tips

 • Noen prosjekt priser er basert på kundens verdi eller gevinst fra prosjektet. Hvis du kan beregne disse tallene, kan det være lurt å bestemme prosjekt på grunnlag av denne verdien.
 • De fleste konsulenter vil runde opp dollar beløp til nærmeste 5€ 0,00. Ikke runde opp til slutten av dine fee beregninger eller du vil ha en mye større endelig avgiftssatsen enn forventet eller rimelig basert på markedet.
 • Aldri føle seg skyldig om å sette din avgifter høye så lenge de er rettferdige. Du må dekke dine utgifter mens du mottar en inntekt. Mange kunder vil verdsette høyere enn lavere enn markedet gebyr fordi de tror at de vil få en høyere kvalitet på arbeidet.

Advarsler

 • Vær sikker på at du anslå riktig som du kan jobbe mange flere timer enn forventet på grunn av kundens forsinkelser, feil eller andre uforutsette faktorer. Du har fortsatt å betale dine utgifter så gi et nøyaktig anslag av din tid er avgjørende.
 • Noen klienter tilbyr sine konsulenter betaling i form av en andel i fremtidig fortjeneste eller provisjoner. Dette kalles "avkastningsavhengige honorarer" og kommer med risikoer som du kanskje eller kanskje ikke ønsker å ta. Ytelsen kan være basert på den generelle ytelsen til kundens virksomhet, som er ute av kontroll. Du kan ikke få betalt for lang tid fordi det samlede resultatet av produktet ikke kan fastsettes for flere måneder eller enda lenger. I tillegg kan kunden manipulere resultatene av prosjektet eller bruke en annen taktikk for å holde betalingen lav, verken over hvor du har kontroll. Det kan være lurt å be om en base avgift i tillegg til prestasjonslønn.
 • Unngå kunder som kontinuerlig se etter den billigste måten å få sine prosjekter avsluttet. Mange ganger, vil disse klientene være forfalt på sine utbetalinger til deg eller du kanskje ikke være i stand til å samle inn fra dem i det hele tatt.