Wko

Hvordan beregne dobling tid

Dobling tid refererer til den tiden det tar for vekst av spesifikke ting å doble, for eksempel bestander eller til og med levende celler. Denne kunnskapen kan komme godt med for å estimere geografiske områder hvor ressursene kan kjøre ut på grunn av ekstreme befolkningen øker på en rask hastighet, eller anslå veksten av kreft eller andre skadelige celler til å bestemme seg for et kurs i behandling. Vekstrater og dobling tid kan også bli påvirket av miljømessige ressurser eller, i tilfelle av medisin, antibiotika eller kjemoterapi. Hvis du har de nødvendige verktøy, for eksempel Internett eller andre ressurser, for å finne tallene for befolkningsveksten, kan du bruke en standard og veldig enkel ligning for å beregne dobling tid hvis du har en god kalkulator. Finne veksten av populasjoner kan være så enkelt som å se dem opp på Internett gjennom folketellingen informasjon eller kontakte by, fylke eller stat offentlige kontorer som kan peke deg i riktig retning. Hvis du trenger å beregne vekst, kan beregningen være enkelt hvis du har noen innledende befolkningen teller, enten det er menneskelige befolkning eller levende celler.

Trinn

Hvordan beregne dobling tid. Telle eller få en telling av det totale antallet i dag av elementet som skal måles for dobling tid (lokal befolkningen, celler).
Hvordan beregne dobling tid. Telle eller få en telling av det totale antallet i dag av elementet som skal måles for dobling tid (lokal befolkningen, celler).

Beregn vekstraten

 1. 1
  Telle eller få en telling av det totale antallet i dag av elementet som skal måles for dobling tid (lokal befolkningen, celler).
 2. 2
  Få en telling av det totale antallet elementet fra et år siden (eller et annet punkt i tid som kan måles).
 3. 3
  Dividere det totale antall i dag med totalt antall år siden (eller et annet tidspunkt som kan måles) for å få vekstraten for den tidsenhet.

Beregn dobling tid

 1. 1
  Dele den prosentvise veksten med 100 for å få en desimal tall hvis det ikke allerede i dette formatet.
 2. 2
  La "70" være konstant i dobling ligningen.
 3. 3
  La "t" representerer en dobling tid.
 4. 4
  La "k" representerer veksten.
 5. 5
  Bruk ligningen t = 70 / k.
 6. 6
  Løs for "t" ved å dele 70 med "k" (veksten), svaret er din dobling tid.

Tips

 • Hvis telle populasjoner av slike små ting som levende celler, er det nyttig å ha en telling verktøy slik som et rutenett for å anslå antallet av celler innenfor et bestemt område, ellers kan telling bli tungvint og tidkrevende. Med celler, er veksten raskt fordi de formere seg så raskt. Pass på at du bruker samme telling verktøy når man måler ending vekst for å få vekst.

Ting du trenger

 • Paper
 • Blyant
 • Internett eller andre ressurser
 • Kalkulator som har logaritmefunksjoner (logaritmefunksjoner er nødvendig bare hvis beregning innledende eksponentiell vekst)
 • Telle enhet, for eksempel et rutenett, hvis du bruker små elementer som celler
 • Mikroskop eller noen andre forstørrende enhet hvis måling minutt elementer