Wko

Hvordan du skal fylle ut jobbsøknad skjemaer

En jobbsøknad er det første inntrykket du gjør med en potensiell arbeidsgiver og din sjanse til å skille seg ut blant de flere titalls eller hundrevis av andre programmer. Søknaden bør til slutt sørge for at du får den samtalen. Les videre for å lære hvordan å forberede seg på og fylle ut søknader i person og på nettet.

Trinn

Hvordan du skal fylle ut jobbsøknad skjemaer. Skriv ut en detaljert sysselsetting historie.
Hvordan du skal fylle ut jobbsøknad skjemaer. Skriv ut en detaljert sysselsetting historie.

Forbered deg på søknadsprosessen

 1. 1
  Skriv ut en detaljert sysselsetting historie. For hver jobb du har hatt, blant annet:
  • Firmanavn, adresse, alder og kontaktinformasjon
  • Veileder og kontaktinformasjon
  • Din jobb tittel, ansvar og prestasjoner
  • Datoer du startet og avsluttet ansettelse i selskapet, årsaken til at du sluttet å jobbe der, og den endelige betale prisen.
 2. 2
  Forbered svar på vanlige spørsmål om forbrytelse og blir avvist. Mange programmer vil ønske å vite om du har blitt dømt for en forbrytelse, hvis du har blitt dømt for kjøring lovbrudd, og hvis du noen gang har blitt sparket, tvunget til å resignert, eller trakk seg for å unngå å bli skutt før.
 3. 3
  Samle annen viktig informasjon som førerkort og andre former for å dokumentere din identitet. I Europa, trenger du et personnummer.
 4. 4
  Utarbeide en liste over med hver persons navn, deres jobb tittel eller forhold til deg, og deres kontaktinformasjon. De fleste programmer vil ønske tre referanser, og noen selskaper vil bare ha faglige referanser. Hold en liste som er en blanding av profesjonelle og personlige referanser slik at du enkelt kan velge og vrake hvem som noteres på hvert program. Som et minimum bør du ha en liste med seks referanser: tre personlige referanser og tre profesjonelle referanser.
 5. 5
  Skriv en formell. Når du fyller ut en søknad på person, inkludert et profesjonelt utseende CV kan hjelpe deg å skille seg ut. Når du søker på nettet, vil du ofte bli bedt om å laste opp eller ta med en CV og samtidig fylle ut en søknad som inneholder mye av den samme informasjonen.
  • Hvis den stillingen du søker på krever et fotografi, gir den nyeste fotografiet tilgjengelig. Ikke bare kutte ansiktet fra en gruppe bilde og nettopp det. Få et profesjonelt bilde tatt, spesielt hvis du søker på en jobb i et bilde-minded industrien.
 6. 6
  Hvis du skal fylle ut søknader i person, ta med et par svarte penner, all informasjon du har forberedt og noen blanke ark.
 7. 7
  Kjole i passende antrekk når du ber for applikasjoner, og når du slår dem på. Du kan ende opp med å få en on-the-spot intervju, slik at du tryllestaven til å se hvordan du vil når du går inn for en planlagt intervju.
  • Uansett hvilken jobb du søker på, kler best. Ledere er mer sannsynlig å ansette en person som ser vellykket, selv i fastfood-bransjen.

Fylle ut søknaden

 1. 1
  Les programmet fullt ut, herunder eventuelle spesielle instruksjoner. Arbeidsgivere noen ganger omfatte spesifikke instruksjoner om programmer for å se om søkere kan følge instruksjonene på riktig måte.
 2. 2
  Fyll ut et test program. Dette kan hjelpe deg å gjøre det beste bruk av tilgjengelig plass.
  • Hvis du søker på person, be om et par eksemplarer av søknaden. Ha all din forberedt informasjon med deg og planlegge hvordan du skal fylle ut søknaden, slik at den du slår på ser rent og leselig. Hvis du ikke klarer å få en ekstra kopi av søknaden, skrive ned informasjonen ned på et blankt ark i den rekkefølgen du skal overføre det.
  • Hvis du søker på nettet, skanner programmet for å sørge for at du har all den informasjonen som blir bedt om. Alternativt kan du skrive ut søknaden, skriv inn din informasjon, og bruke det som en referanse for å fylle det ut elektronisk.
 3. 3
  Overføre informasjonen fra testen søknad til programmet du vil sende inn, eller innspill all informasjonen i det elektroniske skjemaet.
 4. 4
  Fullfør hver plass på programmet. Hvis noe ikke er aktuelt for deg, sørg for at du merke det som "Ikke aktuelt" eller "N / A."
 5. 5
  Korrekturlese alt som du har skrevet. Du ønsker ikke en hiring manager til å tenke på deg som en som gjør feil som bør være lett unngås.
  • For å sjekke mengder tekst kan lese bakover fange stavefeil du ville savne ved å lese den som normalt.
  • Spør noen andre til å lese søknaden din. En annen person enn den som fylte ut skjemaet kan oppdage feil lettere.
  • Hvis du fyller ut en online søknad, skrive deg en kopi før du sender den.