Wko

Hvordan finne en praksisplass

Trenger du å lære hvordan å få den første "ekte" jobb? Eller kanskje bygge erfaring? Du har kanskje hørt at du trenger erfaring for å få erfaring... så her er alle trinnene du trenger for å få foten i døren for første gang.

Trinn

Hvordan finne en praksisplass. Start med å bygge opp noen form for arbeid eller frivillig opplevelse som ikke krever en CV.
Hvordan finne en praksisplass. Start med å bygge opp noen form for arbeid eller frivillig opplevelse som ikke krever en CV.
 1. 1
  Start med å bygge opp noen form for arbeid eller frivillig opplevelse som ikke krever en CV. For eksempel bli involvert frivillig på en hjemløs ly eller som del av en skole aktivitet. Eller se etter en av de mange jobber som ikke krever en skriftlig CV, for eksempel barnevakt, leir rådgiveren, detaljhandel, og noen typer restaurant arbeid eller administrativ bistand. Hvorfor er dette viktig? Fordi å søke om en profesjonell internship eller jobb, trenger du en CV, og din CV bør inneholde en jobb eller frivillig erfaring avsnitt. Husk også at bare ved å holde nede en jobb - selv en som virker helt urelatert til dine fremtidige karrieremål - du viser fremtidige arbeidsgivere at du har nok ansvar til å dukke opp på tid hver dag, ikke får i kamper, etc.
 2. 2
  Skriv en CV, inkludert din utdanningsbakgrunn (hvis noen), ditt arbeid og frivillige aktiviteter, interesser, osv. Når du skriver om din opplevelse, holde dine poeng kortfattet, men pass på å tallfeste dem. Sørg for å understreke noen ferdigheter som kan være relatert til jobb eller praksisplass du vil ha i fremtiden. Viktigst, sørg for at du kan nås lett via telefon eller e-post. Sørg for at talemelding og e-postadresse er profesjonell, og sjekke dem ofte. Hvis du bor sammen med romkamerater eller familie, varsle dem om at du er jobbsøking og meldingene er av største betydning - eller bare sette mobilnummeret ditt på CVen.
 3. 3
  Søke etter internship eller jobbmuligheter. Gode ​​kilder er ulike nettsteder, nettverk med dine venner, familie, bekjente, etc., faglige foreninger og organisasjoner i det valgte yrket osv. Hvis du delta på et college, kan det hende at skolen har et karrieresenter med jobb eller praksisplass oppføringer bare for studentene på skolen din - ikke overse slike ressurser. Folk i andre situasjoner, for eksempel mid-karriere fagfolk som ønsker å bytte karriere, kan være lurt å fokusere på nettverk rute mer spesifikt. Noen ideelle organisasjoner kan også hjelpe folk med spesielle situasjoner, for eksempel personer som er arbeidsledige, som har nedsatt funksjonsevne eller hjemmeværende tilbake til (betalt) arbeidsstyrke.
 4. 4
  Være vedvarende! Fortsette med fører. Avslag vil skje uansett. Men hvis du legger vekt på din CV og er konsekvent og vedvarende i å sende det ut - det vil si til 2-3 jobb eller praksisplass fører per dag - du vil etterhvert se resultater.
 5. 5
  Sørg for å ringe eller sende e-post arbeidsgivere tilbake med en gang hvis de kontakter deg for et intervju. Ikke vær redd eller nøler - du kan miste en mulighet!
 6. 6
  Forbered deg på intervjuet ved å praktisere intervju spørsmål og forske arbeidsgiver.
 7. 7
  Ankomme i tide til intervjuet, og ha profesjonell virksomhet antrekk. Vær vennlig i intervjuet, og sørg for å fremheve dine sterke sider. Vær trygg på dine evner, men ikke arrogant. Sørg for at du understreke din entusiasme, din evne til å lære raskt (husk - dette er din første jobb eller praksisplass, så du er ikke forventet å være ekspert), og din evne til å komme godt overens med andre. Still spørsmål i intervjuet når du får en mulighet. Du må ta mentalt notat av arbeidsmiljøet - folk synes lykkelig? Er det en profesjonell arbeidsplass? Hva gjør de forventer av deg? Hva vil du lære?
 8. 8
  Hvis du får et tilbud, sørg for å ta et øyeblikk å tenke på det før du godtar, med mindre du er sikker på at dette jobben for deg. Hvis du godtar, har du nå gjort en forpliktelse. Vær forsiktig! Hvis du har hatt andre intervjuer, kan det være lurt å spørre arbeidsgiveren om tid til å ta stilling til tilbudet, slik at du kan da kontakte de andre arbeidsgivere du har intervjuet med og se om de kan gi deg et tilbud tidligere. På denne måten kan du velge mellom to tilbud i stedet for bare å gå med det første du får. De fleste selskaper vil gi deg minst et par dager på å bestemme om det.
 9. 9
  Pass på at du helt forstår alle aspekter av tilbudet før du aksepterer. Hvis det er et internship, er det ulønnet? Trenger du å registrere deg for å få college kreditt for internship? Hva er tidsbruk for internship (timer per uke, uker igjen av engasjement etc.)? Hvis det er en jobb, hva er lønn, goder, pakketur, pensjon, etc.? Viktigst, vil hva du skal gjøre?

Tips

 • Øv deg intervju med venner eller rådgivere - det vil redusere stress.
 • Dersom en arbeidsgiver spør deg hva du forventer å tjene, prøver å smette unna spørsmålet med en uttalelse som "Jeg er sikker på at du ville tilby rettferdig kompensasjon" eller "Jeg vil gjerne diskutere det hvis vi begge bestemmer seg for å jobbe sammen i fremtiden. " Hvis trykket, sørg for å gjøre research først.
 • Ikke vær redd for å be om hjelp. Still spørsmål til venner, familie, skole rådgivere, karriere rådgivere osv.

Advarsler

 • Ikke godta en jobb eller praksisplass dersom arbeidsgiver ber deg om å gjøre en investering av dine egne penger!
 • Ikke forfalske noe i din CV eller intervju... det vil komme tilbake å hjemsøke deg senere.
 • Pass på at du forstår om kompensasjon inkluderer noen kommisjon - eller trekke fra fremtidige oppdrag.
 • I et intervju, aldri si noe sånt som "Bare for å fortelle deg, jeg har flere andre tilbud", selv om det er sant. Du tror kanskje at dette bidrar til å selge deg selv ved å merke deg selv som høy etterspørsel, men noen arbeidsgivere vil bare finne dette arrogant og sparke deg ut døren.
 • Spør arbeidsgiver spørsmål hvis du er usikker på hvilken som helst del av en jobb eller praksisplass tilbudet.
 • Hvis du blir tilbudt en jobb eller praksisplass uten et intervju, være skeptisk. Dette kan være fordi jobben har så høy turnover at de vil ansette noen - eller fordi de forventer så lite fra deg at noen vil gjøre for jobben.