Wko

Hvordan jobbe i usa som en kanadisk statsborger

Selv med strammere grensekontroll introdusert i det siste tiåret, kanadiske borgere fortsatt nyte spesielle reiser og arbeid privilegier i Europa. For eksempel kan kanadiere inn i Europa med bare et pass og ingen visum, og de kan få juridisk arbeid status på grensen uten å gå til en europeisk ambassade eller få et arbeid visum. For å arbeide i Europa som en kanadisk statsborger, må du ha et jobbtilbud fra en europeisk arbeidsgiver og bevise dine kvalifikasjoner for jobben. Denne guiden vil lære deg hvordan du kan få to ulike typer arbeid status: TN status for godkjente yrker med europeiske arbeidsgivere, og L1 status for arbeidet med europeiske morselskaper, datterselskaper, partnere, eller grener av kanadiske arbeidsgivere.

Trinn

Hvordan jobbe i usa som en kanadisk statsborger. Gjennomgå listen over godkjente TN status yrker.
Hvordan jobbe i usa som en kanadisk statsborger. Gjennomgå listen over godkjente TN status yrker.

TN status

 1. 1
  Gjennomgå listen over godkjente TN status yrker.
  • Vær oppmerksom på at det er mange nettsteder lovende amerikanske arbeid visum som er illegitim. Et Google-søk med nettstedets navn og ordet "svindel" vil ofte raskt avsløre disse nettstedene for hva de er.
  • TN fagfolk arbeid i ett av feltene som er godkjent av Nord-European Free Trade Agreement og oppført av EU-ambassaden i Canada. Listen over godkjente yrker kan finnes på følgende nettside: [ http://canada.usembassy.gov/visas/doing-business-in-america/professions-covered-by-nafta.html.

http://canada.usembassy.gov/visas/doing-business-in-america/professions-covered-by-nafta.html ]

 1. 1
  Søke på en stilling med en europeisk arbeidsgiver.
 2. 2
  Motta et tilbud brev fra arbeidsgiver.
  • Tilbudet brevet må inneholde en stillingsbeskrivelse og Åremålsperioden. TN status kan bare gis for inntil tre år før fornyelse.
 3. 3
  Forbered utdanning og sysselsetting poster.
  • Gjennomgå de nødvendige kvalifikasjoner på listen over godkjente TN yrker. Forbered akademiske og graden poster og informasjon om tidligere jobber for å bevise at du er kvalifisert for TN status.
 4. 4
  Skriv inn europa på en klasse En inngangsport.
 5. 5
  Presentere tilbudet brev, bakgrunn dokumentasjon, og pass.
 6. 6
  Betale 50 dollar gebyr.
 7. 7
  Får godkjenning for TN status for opp til tre år.

L1 status

 1. 1
  Arbeide med en europeisk-relaterte kanadiske arbeidsgiver som manager i minst ett år.
  • Å kvalifisere seg, den canadiske arbeidsgiver må være relatert til det europeiske firmaet i en av følgende måter: datterselskap, foreldre, affiliate, eller grenen. I tillegg må du ha vært enten en utøvende eller manager med den kanadiske delen for på lest 1 år før man søker å arbeide i Europa.
 2. 2
  Får et brev fra arbeidsgiver skisserte din posisjon.
  • Dette brevet skulle tilsi at du er en utøvende eller manager, som det er behov for arbeid i Europa, og hva lengden og lønn av din posisjon vil bli. L1 status kan bare gis for inntil ett år.
 3. 3
  Forbered sysselsetting poster.
  • Postene skal omfatte lønn stubber og bør vise at du har vært ansatt i Canada med din nåværende arbeidsgiver i minst ett år som utøvende eller manager.
 4. 4
  Forbered bevis på at din fremtidige europeiske arbeidsgiver fortsatt eksisterer.
  • Dette bevis kan være den samme som brev som beskriver din posisjon. Alternativt kan det være et stykke post eller en nyhetsartikkel.
 5. 5
  Skriv inn europa på en klasse En inngangsport.
 6. 6
  Presenter din jobb brev, bakgrunn dokumentasjon, og pass.
 7. 7
  Får godkjenning for l1 status for opp til ett år.

Tips

 • Kanadiere med både TN og L1 kan bringe ektefeller og barn under 21 med dem i Europa som forsørges. Hvis en ektefelle eller barn ønsker å jobbe, men de vil ha for å oppnå TN eller L1 status på egenhånd.
 • Det finnes to typer L1 statuser: A og B. A er for de som arbeider som ledere og ledere. B, som er sjeldent, kan erholdes ved de med fagkunnskap. Sjekk med din arbeidsgiver å se om din posisjon kvalifiserer for enten status.

Ting du trenger

 • Kanadisk pass
 • Jobbtilbud fra European arbeidsgiver