Wko

Hvordan lage et godt yrkesvalg

Trinn

Hvordan lage et godt yrkesvalg. De fleste av oss er i posisjon til å gjøre en karriere valg veldig tidlig i livet, og når vi er unge, er det ikke så lett å avgjøre hvorvidt karrieren vi velger vil passe oss for en levetid.
Hvordan lage et godt yrkesvalg. De fleste av oss er i posisjon til å gjøre en karriere valg veldig tidlig i livet, og når vi er unge, er det ikke så lett å avgjøre hvorvidt karrieren vi velger vil passe oss for en levetid.
 1. 1
  De fleste av oss er i posisjon til å gjøre en karriere valg veldig tidlig i livet, og når vi er unge, er det ikke så lett å avgjøre hvorvidt karrieren vi velger vil passe oss for en levetid. Å gjøre et godt yrkesvalg er faktisk om mye mer enn å velge en jobb, det handler om å velge noe som vil gi deg den livsstilen du søker. Ikke bestemme til du er klar. Selv om dette virker opplagt råd, altfor mange unge mennesker føler seg presset til å gjøre et valg før de er helt sikker på hva det er de ønsker å gjøre. Faktisk er det mange unge mennesker ikke engang vet hvem de er, enn si hva de ønsker å bli! Hvis du trenger tid, ta av et år eller to å gå og oppdage deg selv og hva du er god på. Skolen lærer ikke du mye liv ferdigheter - livet gjør. Mange vellykkede mennesker ta av tid til å sakte finne ut hva det er som gjør dem tick og bringer dem oppfyllelse.
 2. 2
  Se etter bredde i din karriere valg. I stedet for å prøve å innskrenke alternativene, kan det være nyttig å holde åpent så mange alternativer som mulig innen den valgte handel, yrke eller fagfelt. På den måten får du manøvrerbarhet og fleksibilitet som deg og jobbskifte. For eksempel, hvis du ønsker å være marinbiolog, hvorfor ikke vurdere også å ta et kurs i fotografering og skriving, slik at du kan skrive eller fotografere historier om hva som er under havet på freelance basis. Holde åpent alternativene kan bety litt ekstra studie, men det vil være verdt det i det lange løp når du får økt fleksibilitet.
 3. 3
  Arbeid til dine styrker. Selv om du er godt i din valgte kurs, opplæring, praksisplass eller induksjon for din karriere, og finner ut at du alltid stole på dine mindre sterke egenskaper, lønner det seg å stoppe og revurdere verdien av å fortsette på dette kurset. En levetid med arbeid i et område hvor du ikke får til å stole på dine sterke sider for flertallet av tiden vil føre til at du mye stress og disharmoni og kan hindre vekst og glede av din karriere. En god karriere vil, i det hele, har du jobbet på dine sterke sider.
 4. 4
  Frivillig i din ønskede karriere. Det er ingen bedre måte å vite hvorvidt karriere er for deg enn å bare kaste inn og få hendene skitne. Det er mye mer sannsynlig å skje hvis du tar på slike roller uten betaling, særlig der arbeidsgiver forstår din motivasjon. Hvis du kan håndtere arbeidet kastet til deg og fortsatt ønsker mer, vil du sannsynligvis være på en vinner. Videre nettverket kontakter bygget opp under frivillige erfaringer er uvurderlig.
 5. 5
  Snakk med folk som jobber i ønsket karriere. Spør dem spørsmål som: "Har du fortsatt liker å jobbe i denne karrieren etter alle disse årene?", "Hva er det med denne jobben som du liker best?", "Hva er ulempene til denne jobben?", "Do du finner ut at denne jobben kan du ha en god balanse mellom jobb? " Spør unna, og du vil snart få en god følelse av passform for deg.
 6. 6
  Lytt til råd, men lage din egen avgjørelse til slutt. Foreldre, lærere, venner, karriere rådgivere - alle av dem har en tendens til å mene det godt, men de er ikke deg. Det er du som må føle deg komfortabel med den kappen du slitasje, støvlene du spenne på, og den daglige rutinen at du tilpasser deg. Ingen andre kan virkelig vet hva som fungerer for deg. Også, ikke bli skremt av historier fra folk som ikke har noe å gjøre med din karriere, men har en pose med rykter å mate deg, både gode og dårlige. De vet ikke, og ofte hva de vet er hentet fra underholdningsindustrien, knapt en anstendig ressurs for virkeligheten! Vær høflig, men gjøre din egen forskning og tenkning om saken. De samme prinsippene gjelder for en endring av karrieren, noe som skjer ofte i midten av livet, men kan også skje tidlig, eller enda mye senere. Som med å lage din første beslutning, å ha rett informasjon på fingertuppene er avgjørende, inkludert informasjon om aksept av bransje eller virksomhet i spørsmålet om å ta på seg noen i din posisjon. Igjen, ikke lytte til andres historier, du kan stole mer på de som faktisk jobber fortsatt i den aktuelle karriere du har tenkt å bytte til, men selv da kan de ikke fullt ut forstå hva du kan få til en ny karriere med den forrige oppleve på slep. Gjør din forskning, selvransakelse, ekstra opplæring, og hold deg til din overbevisning. Det blir foretatt endring av karrieren anses å være en mye mer normal og ansvarlig enn den har vært på noe annet tidspunkt i historien (som går ut politikere, selvfølgelig!).

Tips

 • De samme prinsippene gjelder for en endring av karrieren, noe som skjer ofte i midten av livet, men kan også skje tidlig, eller enda mye senere. Som med å lage din første beslutning, å ha rett informasjon på fingertuppene er avgjørende, inkludert informasjon om aksept av bransje eller virksomhet i spørsmålet om å ta på seg noen i din posisjon. Igjen, ikke lytte til andres historier, du kan stole mer på de som faktisk jobber fortsatt i den aktuelle karriere du har tenkt å bytte til, men selv da kan de ikke fullt ut forstå hva du kan få til en ny karriere med den forrige oppleve på slep. Gjør din forskning, selvransakelse, ekstra opplæring, og hold deg til din overbevisning. Det blir foretatt endring av karrieren anses å være en mye mer normal og ansvarlig enn den har vært på noe annet tidspunkt i historien (som går ut politikere, selvfølgelig!).