Wko

Hvordan man skal håndtere en humørsyk sjef

En stemningsfull sjefen kan sette alle lag på kanten, når ingen andre er sikker på hva sinnstilstanden sjefen kommer til å bringe til arbeid og spre seg gjennom hele kontoret. Selv om du ikke kan tyde alle grunnene til at sjefen din er lunefull og velger å ta ut denne humørsvingninger i staben, kan du gjøre ting for å lage din egen situasjon mer behagelig.

Erkjennelsen av at du ikke kan endre en annen person, som arbeider med en humørsyk sjef er mye om å endre hvordan du reagerer på denne personen, men det handler også om å sette grenser med sjefen din i en offensiv måte at sjefen din er tvunget til å erkjenne fordi du vant ' t rikke (høflig, selvfølgelig). Selv om det er sannsynlig at du føler at det å være på halen slutten av sjefens dårlige humør er alt for vanskelig, er det verdt innsatsen for å hevde deg selv og beskytte deg mot sjefen uforutsigbarhet, slik at du kan komme videre med arbeidet ditt, og ikke ende opp med å ta noen faller for sjefens dårlige trekk.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en humørsyk sjef. Gjenkjenne hva du kan og ikke kan endre på en arbeidsplass kontekst.
Hvordan man skal håndtere en humørsyk sjef. Gjenkjenne hva du kan og ikke kan endre på en arbeidsplass kontekst.
 1. 1
  Gjenkjenne hva du kan og ikke kan endre på en arbeidsplass kontekst. Hver dag må vi komme sammen med folk som ikke nødvendigvis er folk vi skulle be over for middag eller ha intime samtaler med. Arbeidsplassen er et mikrokosmos av å måtte komme sammen med folk fra alle samfunnslag, uavhengig av deres personlighet. Og en humørsyk sjef ikke kommer til å være den sjeldne gitt presset som sjefer er ofte under. Så, hva du ikke kan endre er sjefen din eller sjefen din stemninger; bare sjefen din kan gjøre det etter å ha en åpenbaring og kanskje det øyeblikket aldri vil komme, så slutt å vente rundt for det. Hva du kan endre er din reaksjon på sjefens humørsvingninger og måten du ser det påvirker deg. Skulle du velge å se det som reflekterer på deg personlig, vil du ha en mye vanskeligere og mindre hyggelig tid på å jobbe med sjefen din enn hvis du velger å se sjefen være av en viss temperament og ansvarlig for å slippe løs humørsvingninger på noen i hans eller hennes nærhet. Ved å erkjenne at du ikke kan endre sjefen din, men at du kan ta et realistisk perspektiv, tar du det første skrittet i å forbedre din egen situasjon.
 2. 2
  Finne ut hva du mener med. Moodiness er en ganske utydelig etikett som er lett å påføre, men ikke så lett å beskrive. Prøv å beskrive hva du oppfatter som humørsvingninger i boss, for å for å hjelpe deg å ta det mer effektivt. Moodiness kan være hentet inn en rekke egenskaper og atferd, herunder, sinne, manipulasjon, usikkerhet, frykt, nastiness, sykdom, mid-livskriser, sorg og så videre. Naturligvis er det ikke din sted å gjette på de personlige motivasjoner eller underliggende behov sjefens humørsvingninger, men du trenger ikke å skille mellom variable humørsvingninger som et generelt personlighetstrekk og humørsvingninger som er manipulerende og mobbing. I tilfelle av nastiness og mobbing atferd, stole på arbeidsplassen prosedyrer og juridiske rettigheter til å håndtere en mobbing sjef. For andre tilfeller av humørsvingninger, må du sette på plass dine egne strategier for å arbeide med og for det meste "rundt" din humørsyk sjef.
  • Ikke behandle dette som en øvelse i å slikke en annen persons indre smerte. Dette er arbeidsplassen, ikke en helbredende helligdom, og du er ikke ansvarlig for den andres smerte. Likt, være objektiv om din vurdering av enhver oppførsel som du anser for å være skremmende, unngå å kalle noen en mobber bare fordi ting ikke blir gjort slik du foretrekker dem å være.
 3. 3
  Stopp misunner hierarkiet. Et stort problem med mange arbeidsplasser er deres hierarkiske struktur, som ganske enkelt betyr at noen mennesker er alltid plassert over andre. Denne strukturen har en egen innebygd skjevhet mot en boss fordi arbeiderne under vil ofte se til sjefen og tror uhjelpsomme tanker som "de er sjefen, bør de [gjør] X, YZ" eller "sjefen bør vet bedre "eller" sjefen så ikke hjelpe meg, humørsyk fool ". Spørsmål hvor dine forventninger til sjefen kommer fra - med mindre du har vært i sjefens sko, er det kommer til å være veldig vanskelig å vite hva som bør gjøres i stedet for hva som blir gjort fra et ledelsesperspektiv (tekniske og kreative saker side). Sjefen er ofte litt presset - klagende ansatte under og performance-presset avhør fra sine egne sjefer eller styret ovenfor. Ved å realisere at hierarkiet skaper situasjoner der en sjef er sannsynlig å oppføre seg litt som en trykkoker, kan du introdusere mer forståelse og medfølelse inn i konstruktiv vurdering av situasjonen mens de fortsatt ikke nedsettende dine egne bekymringer.
 4. 4
  Hold deg frisk og uthvilt. Det er mye vanskeligere å forholde seg til andre mennesker når du er sove ute, sulten, ernæringsmessig ubalansert og mangler i trening utsalgssteder. Du kan enkelt starte å se verden gjennom linsen på den lille sirkelen der du flytter fordi arbeidet snart blir alt snarere enn en del av hele livet. Viktigheten av daglig mosjon, regelmessig og sunt søvnmønster, og ernæringsmessig god spising kommer i forgrunnen når håndtere vanskelige mennesker fordi du vil ha vettet om deg, vil du føle deg sterk i kropp og sinn, og du vil ikke være byttedyr til frykten som kan krype opp uforvarende når trøtt, motløs, og under-the-været.
 5. 5
  Unngå å være en pyse eller en klone. Ikke engasjere sjefen ved å slå inn en smiskete "yes person" som vil gjøre noe for å danse rundt sjefens stemninger. Som kan fungere i utgangspunktet, men det vil ikke løse noe, og du vil komme unna ergerlig, bitter, og ansvarlig for å begynne å klage. Vær forberedt på å stå opp til sjefen din på en selvsikker måte når arbeidsplassen problemer krever det. Sunn tilbakemeldinger og konfliktløsning er en viktig del av å produsere gode arbeidsplassen resultater, samt rydding luften. Hvis du føler at du er kvelende din kreativitet, evner, ferdigheter, eller til og med din personlighet for skyld berolige en humørsyk sjef, da er det tid for handling!
  • Ikke ta for å skjule fra sjefen din så ofte som mulig for å unngå humørsvingninger utbrudd. Dette vil gjøre deg engstelig, lur, og bekymret når sjefen slår opp uanmeldt. I stedet, alltid være klar til å stå på bakken, argumentere din sak høflig, og påpeke fakta (se journalføring forslagene nedenfor).
  • Må gi sjefen din plass hvis han eller hun plutselig eksploderer og slipper ut damp. Prøver å tørke opp ting bak dem kan gjøre vondt verre, og enhver person som nettopp har mistet tomten trenger plass til å lene seg tilbake og tenke på hva de har gjort, spesielt hvis det skjedde foran deres junior ansatte (eller foran noen virkelig ).
 6. 6
  Lytt nøye. Noen ganger er vi fienden vi prøver å unngå fordi vi ikke lytter skikkelig. I ikke lytter nøye, starter vi antar, avbryte, slå av, og gjøre våre egne planer mens sjefen er på vei i motsatt retning. For en humørsyk sjef, kan dette gjøre ting mye verre fordi forteller ansatte noe som ikke er implementert gjennom mangel på forsiktig lytting og senere spør massevis av åpenbare spørsmål kan bidra til å utløse seg mer humørsvingninger. Nei, du er ikke ansvarlig for sjefens humørsvingninger og ja, bør sjefen din kontrollere det. Men like, bør verken du frustrere en annen person gjennom lat lytting og dårlig oppfølging gjennom som resultat.
 7. 7
  Dokumentere alt. Moodiness betyr uforutsigbarhet, derfor shoring opp dine egne unektelig former for forsvar er viktig slik at du kan svare på påstander om ikke presterer når det trengs. Ved å holde svært god oversikt over hva sjefen har spurt om deg, inkludert ber om avklaringer, utvidelser, endringer, etc. til arbeidet ditt program, kan du fremlegge bevis når humørsyk sjefen flyr i flint og søker å dra deg under. Det er ikke din plass for å hindre humørsvingninger, men det er ditt sted å bevise at du hadde en stille rekke forventninger på plass og at du har oppfylt arbeidsplassen forventninger som forespurt.
  • Hold alle skrevne og trykte poster. I form av muntlige diskusjoner, skrive ned de viktigste punktene i dagboken din etter at du har klart tilbakekalling. Noen mennesker selv skrive ned ting de er forventet å gjøre i en e-post og sende den til sjefen med en "rett, dette er hva jeg gjør etter vår samtale" vedlagt. Fordelen med denne tilnærmingen er datostemplet og avklaring av oppgaver / forventninger. Hvis sjefen din ikke lese den, så ille - i det minste du sendte det.
 8. 8
  Samhandle med humørsyk sjef assertively. Du har rett til å uttrykke dine grenser på arbeidsplassen. Dette betyr å gjøre det klart på en høflig, men likefrem måte når ting ikke er hensiktsmessig i din samhandling sammen. For eksempel, hvis din humørsyk sjef jobber opp til en skrikende kamp om noen arbeidet du har gjort, i stedet for skrikende tilbake, bare si godt at du kommer tilbake for å diskutere arbeidet når dere to har hatt en sjanse til å roe ned og tenke på det litt mer. Eller, hvis du føler deg tvunget til å sitte der, være rolig og trygg og når tirade ender, bare si "Takk for dine observasjoner. Jeg vil vurdere dem alle i detalj og gi deg et skriftlig svar." Det faktum at du er begge fortsatt rolig, og tar det alvorlig nok til å skrive en registrering av det kan gjøre sjefen din innser alvoret av deres atferd der og da. Selv om ikke, har du sagt hva du har tenkt å gjøre, inkludert å gjøre en utskrift av arrangementet og du ikke har bøyde å etterligne eller reflekterer deres hysteri.
  • Angripe problemet, aldri person (din sjef, dine kollegaer, dine kunder, etc.).
  • Bruk bevis og logikk når humørsyk sjefen svinger ut i teppe påstander eller rants.
  • Unngå beskyldninger, påstander, og ultimatum selv. Disse opprørt enhver person, humørsyk eller ikke, og selv om sjefen din er å bruke disse taktikk, ikke kopiere.
  • Ikke krangle med sjefen din før du har alle fakta før deg. Mens du står opp for deg selv er viktig, lufting og ikke har alle fakta før du kan lage din egen respons så mye av en humørsyk rant som sjefen din!
 9. 9
  Unngå å snu sjefens usikkerhet inn. En usikker (og ofte derfor humørsyk) sjef som trenger konstant bifall er en smerte, men siden det er mange slike mennesker i arbeidsstyrken, må du lære hvordan man skal håndtere dem. Slik sjef kan ofte rettet mot en person som de mener har oversett dem eller la dem ned, selv om personen har gjort det helt uforvarende. Risikoen for å håndtere denne type humørsyk sjef er at for å ta om bord for utryggheten og gjøre dem til dine egne. Snarere enn å gjøre det, stille spørsmål, søke avklaring, og gjør det klart at du har gjort ditt arbeid etter beste evne, og at mens du er alltid åpen for å lære å gjøre ting bedre, er du ikke alene ansvarlig for delt eller lagets resultater eller er du den enden av linjen hvor arbeid gjenstår for å bli sjekket. Ikke la en usikker sjefen spørsmålet dine ferdigheter.
  • Hvis sjefen går for langt og maligns dine evner, finne et dyrt kurs som vil oppgradere dine ferdigheter og la sjefen din vet at etter at "lille diskusjon" du tror du kan ha nytte av å delta på det. Det vil være en søt utfall for deg hvis du klarer å fange sjefen din på dette!
 10. 10
  Vær ydmyk når analysere din rolle i situasjonen og eie inntil noen negative du kan være medvirkende til tingenes tilstand på din arbeidsplass. Sjokk til systemet som det kan være, tenke på hvilke måter du kan være medvirkende til å vise sjefen din som humørsyk. Trenger andre kolleger er enig med vurderingen din eller er de rett og slett utsette til din konstant klynking? Respekterer du deg selv og mener at ditt arbeid er bra, og dine ferdigheter er sterk? Eller føler du deg hjelpeløs og ute av stand til å ta kontroll over arbeidet ditt og dermed projisere dine egne stemninger på andre? Minst være rettferdig og se på denne muligheten før du forkaster det.
 11. 11
  Gi deg selv. Er det ting du ikke er fullt klar over eller i stand til å gjøre? I så fall styrke deg selv med opp-skilling, lære nye måter å gjøre ting og forbedre din tilnærminger til jobben. Gjøre undersøkelser for å se om arbeid i seg selv vil dekke kostnadene for slike selvtillit forbedringer! Og mens det ikke vil endre sjefens humørsvingninger, en vilje til å forbedre, endre og bedre selv vil tjene deres respekt, men motvillig. Og vil definitivt lede deg til neste trinn hvis det er nødvendig...
 12. 12
  Gå videre. Mens sjefen må re-utdannet, er dette ikke kommer til å skje i en fart, og ganske muligens ikke innen den tiden du bruker i løpet av den aktuelle arbeidsplassen. Du har et valg å enten bo elendig om det eller å gjøre noe som forbedrer livskvaliteten. Hvis de tingene som er foreslått ovenfor jobben for deg, flott. Men noen ganger under hvilke omstendigheter du befinner deg er så ødeleggende for deg at du ikke kan fungere skikkelig, og din jobb ytelse fortsetter å lide. I dette tilfellet, kan løsningen være å flytte til en ny jobb eller til å starte din egen virksomhet. En slik avgjørelse er ikke lett tilgjengelig, og du kan finne selv tenker om et slikt sprang får deg til å føle deg redd. Ta gradvis skritt for å endre situasjonen, men minst ansikt muligheten, alltid holde øye med hva du ønsker ut av din dyrebare år av livet i stedet for på pund kjøtt arbeidsplassen ser ut å ta fra deg. Den makt er hos deg alene.
 13. 13
  Har en følelse av humor. Selv en humørsyk sjef trenger en liten latter fra tid til annen. Det bryter isen og det lindrer spenning på kontoret hans og la andre medarbeidere for å se deres sjef er mindre skremmende og mer tilnærmelig.

Tips

 • Nastiness og støtende oppførsel har en smittsom, trickle-down effekt innen en arbeidsplass. Når overordnede gjør det, slik at andre følger etter. I erkjenner hva som skjer, er du allerede et skritt foran. Ved å innse at du kan nekte å delta i det, begynner du å gjøre en forandring, aldri så liten, i hvordan dette smitte sprer seg.
 • Noen ganger kan du føle deg bedre å ha noen med deg når du diskuterer utfordrende arbeidsplass problemer med sjefen din. Dette kan være nok til å bringe en humørsyk sjef til fornuft fordi et vitne er involvert. Så igjen, kan det gjøre noe mer enn fag dere to til humørsvingninger, men minst du har komfort i antall.
 • Noen arbeidsplasser har lykkes flytte til en mer horisontal struktur der alle involverte har en stemme i det som skjer på arbeidsplassen. Du kan enten se etter en slik arbeidsplass, der sjef og ansatte interaksjon er i vater, eller du kan selv agitere for endringer i din egen organisasjon. Noen ganger fokus på noe som dette kan gi deg tilbake en følelse av formål som du følte hadde blitt fjernet fra deg.

Advarsler

 • Husk at det å være resignert til en persons dårlig oppførsel på arbeidsplassen snart fører til trekker seg fra jobben. Stige over følelse av resignasjon å ta tilbake kontrollen!
 • Noen råd vil fortelle deg å sette opp med sjefen din atferd, for å suge den opp bare for å komme sammen. Det er råd ansvarlig for å la deg strandet og hjelpeløs. Gå sammen med sjefen bare så langt som det reduserer ikke din følelse av egenverd og vedlikeholder konstruktiv harmoni. Så snart sette opp med sjefen din stemninger begynner å negativt påvirke din jobb ytelse, husk at det er arbeidsplassen prosedyrer på plass for å støtte deg og at arbeidsplassen er et offentlig miljø, så det er ikke fritt frem for alle for en humørsyk sjef.

Ting du trenger

 • Records