Wko

Hvordan skrive en acrostic dikt

Når vi tenker på 'poesi', vi vanligvis tenker på poesi som rimer. Men det er mange andre og hver og en er svært forskjellige fra hverandre. Acrostic dikt er spesielle, unike dikt som ikke nødvendigvis har å rime. Den har temaet skrevet vertikalt, og på hver bokstav, noe å gjøre med temaet skrevet horisontalt.

Trinn

Hvordan skrive en acrostic dikt. Før du hopper rett videre i skriveprosessen, bør du i det minste vet hva en acrostic diktet er.
Hvordan skrive en acrostic dikt. Før du hopper rett videre i skriveprosessen, bør du i det minste vet hva en acrostic diktet er.

Før du skriver

Samle forsyninger

Få ut en penn eller blyant og papir, eller åpne et tekstbehandlingsprogram på datamaskinen. Det anbefales å ha en ordbok for synonymordbok på hånden når du skriver.

Vet hvordan acrostic dikt jobber

 1. 1
  Før du hopper rett videre i skriveprosessen, bør du i det minste vet hva en acrostic diktet er. For å gjøre en acrostic dikt, må du ha en sterk tittel. Du skal skrive tittelen vertikalt på siden. Avhengig av antall bokstaver i tittelen din, vil du lage færre eller flere linjer i diktet ditt. For eksempel, hvis tittel er "syngende", vil du ha en 7-linjen diktet.
 2. 2
  Gjøre noen undersøkelser. Finne eksempler på acrostic dikt i en poesi bok eller på nettet. Lær av de mestere. Det finnes millioner av kjente poeter som har skrevet acrostic dikt. Edgar Allan Poe er ett eksempel.

Skrive

Mens du skriver

 1. 1
  Brainstorm et emne, og velg en tittel. Det trenger ikke nødvendigvis å være ett ord eller en veldig kort ord, bare en som du ønsker å få en viss følelse over. Husk, selv om acrostic er en annen type poesi, er det fortsatt poesi! De kan fortsatt ha de samme poetiske enheter hver andre dikt har.
 2. 2
  Skriv ordet av tittelen vertikalt på siden. Du vil ønske å ha en bokstav for hver linje.
 3. 3
  Legg linjene i diktet ditt til acrostic. Linjene dine vil begynne med den tilsvarende bokstaven i den aktuelle linjen. For eksempel, hvis du bruker "syngende" som tittelen din, vil du skrive en setning som har mening som starter med "S". Den neste setningen vil starte med en jeg, men må forholde seg til den første setningen. Fortsette å gjøre dette inntil slutten av ordet.
 4. 4
  Hver linje har til å forholde seg med hverandre linje, og de ​​acrostic bokstaver må også i forhold til hverandre.

Omskriving prosessen

 1. 1
  Gjennomgå dikt og rette eventuelle feil. Se etter feil i grammatikk og. Bare slutte å redigere når du er helt fornøyd med arbeidet ditt.
 2. 2
  Sørg for at diktet er fornuftig. Hvis det er noe du ikke er sikker på, endre det med en gang. Flere ganger enn ikke, de tingene som stikker ut på deg en gang vil stikke ut til alle andre.
 3. 3
  Dele den med familie og venner. Vanligvis er vi også fanget opp i vårt arbeid for å få øye på enkle feil. Du kjenner kanskje hele diktet utenat, og kan ikke få øye på at et ord er feilstavet.

Eksempel på acrostic dikt


Tips

 • Du kan bruke alle slags format, avhengig av hva slags acrostic.
 • Om å lage en acrostic på en datamaskin, kan du bruke noe sånt som Microsoft Word.
 • Hvis du har problemer eller du er ikke inspirert, starte med en kort tittel.
 • Dersom gjøre på papir, bruker blyant, deretter spore i markør.
 • Synonymordbøker og ordforråd kan være svært nyttig hvis du ikke finner et ord som uttrykker følelsene dine, eller at du må endre, men du vet ikke hvordan. Bruk dem når det virkelig trengs.
 • Vær kreativ! Acrostic dikt trenger ikke å rime, men du kan prøve å gi den en sjanse uansett.