Wko

Hvordan utvikle en læreplan

Ordet pensum refererer vanligvis til en serie med kurs som bidrar til å oppfylle elever spesifikke faglige eller yrkesmessige mål. En læreplan består ofte av generelle læringsmål og en liste over kurs og ressurser. Noen læreplaner er mer som timeplaner, som inneholder detaljert informasjon om hvordan å undervise et kurs, komplett med diskusjonsspørsmål og konkrete aktiviteter for elever. Her er noen strategier for å utvikle en læreplan.

Trinn

Hvordan utvikle en læreplan. Definere formålet med læreplanen.
Hvordan utvikle en læreplan. Definere formålet med læreplanen.
 1. 1
  Definere formålet med læreplanen. Målet kan være å hjelpe voksne forberede seg General Education Development (GED) eksamen. I et universitet program, kan hovedmålet være å gi spesifikke ferdigheter eller kunnskaper som er nødvendige for gjennomføring av en grad. Å være konkret om læreplanen mål vil bistå med sin utvikling.
 2. 2
  Velg en passende tittel. Avhengig av læringsmål, titulere læreplanen kan være en grei prosess eller en som krever større tanke. En læreplan for GED studenter kan kalles "GED Forberedelse læreplanen." Et program utviklet for å hjelpe ungdom med spiseforstyrrelser kan kreve en nøye gjennomtenkt tittel som er attraktivt for tenåringer og følsom for deres behov.
 3. 3
  Lag et omfang og rekkefølge. Dette er en oversikt over viktige ferdigheter og informasjon som elevene trenger for å oppnå de viktigste læreplanen mål. For en bachelorgrad læreplanen, kan omfanget og sekvensen være en liste over kurs som en student må fullføre. Disposisjonen for en programvare læreplan kan være en mer detaljert liste over programvare operasjoner, som å opprette nye poster, lagrer informasjon, sletting av poster og sammenslåing filer.
 4. 4
  Bestem pedagogisk tilnærming. Avhengig av tema og mål, kunne informasjon best kan formidles på en forelesning format. I andre tilfeller, som gir skriftlig materiale, holder diskusjon økter og tilbyr hands-on praksis kan være de mest hensiktsmessige pedagogiske metoder. Nasjonale eller regionale utvikling begrensninger og tilgjengelige lærere og utdannet felt av muligheter er vurdert.
  • Inkluder diskusjonsspørsmål. I en læreplan som fungerer mer som et skript for lærere, detaljerte diskusjonsspørsmål gi større retning. I et menneskerettighetsperspektiv pensum, for eksempel, kan studentene bli bedt om å dele sin forståelse av hva som utgjør grunnleggende menneskerettigheter.
  • Gi rom for fleksibilitet til å møte elevenes behov. Læreplanen utvikling må prioritere behovene til elever. Noen ganger behov er umerkelig til en lærer har jobbet tett med en gruppe elever over en periode. I noen tilfeller er det bedre å gi generelle retninger og la lærerne å fylle ut detaljene og revidere læreplanen etter behov.
 5. 5
  Bygg i en vurdering komponent. Bestemme hvordan å vurdere kunnskap om elever er avhengig av den viktigste læreplanen mål. Hvis studenter forbereder seg til en standardisert eksamen, gjennomføre praksis tester er en effektiv måte å samtidig forberede studentene for testprosessen og identifisere svakere ferdigheter og kunnskaper områder. Hvis læringsmål er berikelse eller livet kompetanseutvikling, kan vurderingene være mer uformell, bestående av klassen diskusjoner, essays eller en-til-en møter.
 6. 6
  Etablere et system av pensum evaluering. Når du forbereder elevene til eksamen, samle statistikk over bestått priser er nyttig for å måle generelle effektiviteten. I mer subjektive fag, for eksempel kunst eller personlig utvikling, observere mønstre av student oppmøte og deltakelse. Spesiell oppmerksomhet til deltaker engasjement og empowerment også kan avsløre pensum effekt.