Wko

Hvordan være god i matematikk

Noen ganger er det vanskeligste faget for noen mennesker matematikk. Det er så mange formler, ligninger og deler av matematikk for å vite, kan det være overveldende! Hvis du er på skolen og trenger en god karakter i matte, masse press kan være på skuldrene å kjenne materialet. Les denne artikkelen for å finne ut hvordan å være et geni i matte.

Trinn

Hvordan være god i matematikk. Forskning matte på riktig klasse nivå fra en pålitelig kilde.
Hvordan være god i matematikk. Forskning matte på riktig klasse nivå fra en pålitelig kilde.
 1. 1
  Tempoet selv. Ikke prøv å lære alt om matematikk på en dag. Finn et emne du ønsker å dekke og bli en ekspert på, som måling eller grafer.
 2. 2
  Forskning matte på riktig klasse nivå fra en pålitelig kilde. Søke begrepet "gjennomsnitt, median og modus" på Google er ikke bra. Finne en god matte bok eller matematikk nettside for din alder.
 3. 3
  Les leksjonene. Ta notater på viktige ting og gjøre eksempler på problemer.
 4. 4
  Prøve noen praksis problemer. Når du tror du vet leksjonen, finne noen problemer med svar. Jobbe dem ut og se om du får det rette svaret. Ikke bruk en kalkulator med mindre du blir bedt om å.
 5. 5
  Sjekk svarene dine. Hvis du fikk dem rett, gå videre. Hvis du fikk dem feil, se hvor du gjorde feil.
 6. 6
  Få hjelp utenfra. Etter å ha lest leksjonen, gjør prøven problemer, og sjekke svarene dine, ta kontakt med noen som er svært utdannet i matematikk (mattelærer er et godt eksempel). Se om notatene dine er riktige og hva du trenger å vite.
 7. 7
  Be noen om å skrive opp noen eksempler på problemer for deg. Gjør disse problemene og deretter få det rette svaret.
 8. 8
  Husk at øvelse gjør mester, og at ingen får alt rett hele tiden. Hvis du rotet opp, holde gjennomgå.
 9. 9
  Ikke la deg glemme de leksjonene du har lært overtid. Hold gjennomgå det du har lært.
 10. 10
  Når en matteprøve kommer opp, studere noen dager fremover og ta kontakt med læreren på leksjoner du kan ha gått glipp eller ikke forstår.
 11. 11
  Før du tar et avansert kurs, se om du kan snakke med noen som allerede tok kurset og be om noen problemer med å se om du er klar. Rådføre seg med lærerne dine, også.
 12. 12
  Pugg grunnleggende matematikk, som vil hjelpe deg å gjøre alt. Husk addisjon, subtraksjon, divisjon, multiplikasjon og formler. Selv gjør fraksjoner involverer dine enkle matematiske fakta.
 13. 13
  Hvis du finner deg selv å falle bak i matte, prøve å få en veileder eller ta en ut-av-skolen matematikk kurs.

Tips

 • Praksis er bra, men ikke overarbeid deg selv. Kroppen din trenger søvn, mat og dusj. Bor inntil 2:00 å praktisere matematikk er galskap.
 • Ikke vent til siste minutt hvis du har en test.
 • En veldig viktig ting er å ikke prøve å løse oppgaven for fort. Du bør foretrekker å være svært langsom og forsiktig i starten, slik som å tenke en god måte å håndtere problemet. Eller du kanskje ikke være i stand til å løse det. De fleste er for raske til å begynne å skrive, uten å ha en god plan først. Dessuten må du være rolig.
 • Det finnes mange gratis og hjelpsomme videoer på internett som gir god veiledning om en rekke emner om matte, så det hjelper å slå det opp!
 • Når du er lei eller ikke gjør noe, øve matte! Øve alt du kan!
 • Vie et beløp av tid hver dag til å praktisere matematikk. Hvis det er en time eller femten minutter, ikke glem å øve!
 • Belønn deg selv etter å gjøre gode i matte, og sette mål når en dårlig karakter eller område som trenger forbedring dukker opp.
 • Egentlig fokus i timene, ikke kast bort tiden din goofing med en klassekamerat.
 • Ikke vær nervøs når du får en dårlig karakter. I stedet, se over dine feil og korrigere dem på et eget ark. På den måten kan du sørge for at du ikke gjør dem igjen. Det er alltid en neste gang for forbedring.
 • Lære matematikk trenger ikke å være kjedelig. Finn noen matematiske spill for å hjelpe deg å praktisere.
 • Ikke vær flau for å stille spørsmål når du er forvirret. Alle spør spørsmål.
 • Øve med venner eller i en kollokviegruppe. Bare sørg for at ting ikke kommer ut av kontroll.
 • Som du øve for å få god i matte, spør foreldre, besteforeldre, tanter og onkler, venner og enda eldre søsken til å hjelpe deg.

Advarsler

 • Aldri bekymre for tester eller spørrekonkurranser. Bekymringsfullt fører deg til å mislykkes.
 • Får en god natts søvn før matte eksamen. Aldri bli for sen kveld revisjon.
 • Ikke overarbeid kroppen din.